Műfű lerakása földes talajra

A műfű lerakásának megvan a maga ceremóniája, melynek érdemes utánajárni, mielőtt belekezdenénk. Más módszer szerint járunk el akkor, amikor a műfű lerakását teraszra tervezzük, és más a módszer egy kert esetében.

Első kérdésként az merül fel, milyen talaj szükséges a műfű lerakása alá? Ugyanis a kültéri műfű lerakását meg lehet oldani házilag, teljes mértékben, de tisztában kell lenni az eljárással. Ennek sarkalatos pontja a megfelelő rétegrend kialakítása. Azért is fontos szempont ez, mert ez fogja a biztos alapot jelenteni a műgyep számára, valamint így fog hosszútávon is szép és igényes látványt nyújtani.

Általában azzal kezdődik a műfű lerakása, hogy szegélyeket helyezünk el az adott terület minden oldalára. Fontos az egyenletes és szilárd talaj kialakítása, ehhez egy körülbelül 10-12 cm-es murva-vagy homokágyat kell elhelyeznünk, esetleg finomabb zúzottkövet leszórni. Ezután következik a geotextília leterítése. Ennek lesz köszönhető a későbbiek során, hogy nem lesz gyomkinövés a műgyep alól. A műfű lerakása során azt is át kell gondolni, milyen irányba fognak nézni a fűszálak, hogyan fog esztétikus képet festeni. Ezt követi a ragasztás, ezzel tudjuk egymáshoz illeszteni a gyepsávokat.

Ehhez fontos az illesztőszalag használata. Jó hír, hogy a mufuplacc.hu oldalán egyszerre vásárolhatjuk meg kedvenc műfüvünket, és a telepítéshez szükséges kiegészítőket is! A ragasztás után az utolsó simítások vannak hátra. Leszórhatjuk kvarchomokkal a felületet, majd tisztítjuk, és végül átseperjük a szép látványért. Majd élvezzük munkánk gyümölcsét, a gyönyörű pázsit látványát.