Étkezőszék csak kényelmesen!

Étkezőszék és étkezőszék között is nagy különbségek vannak. Ha elmegyünk étterembe vagy néhány barátot meglátogatunk, rögtön láthatjuk, mennyire eltérő a felhozatal, hiszen mindegyik bútor más-más funkciót tölt be.

Éppen ezért, amikor az otthonunkba keresünk széket, teljesen más darabokat választunk, mintha egy panzió reggeliztetőjét, vagy egy bárt szeretnénk berendezni. Otthonra praktikus darabokat választunk általában, ami csinosítja az étkezőnket, kényelmesen lehet rajta akár hosszabb ideig is üldögélni, tehát tényleg a társas léttel kapcsolatos igényeket szolgálja ki.

Erre rendkívül jó megoldást jelentenek a fából készült, de szövettel bevont étkezőszékek, hiszen a kárpit és a fa együtt egy elegáns, mégis tartós kombinációt rejt. Ahol kisgyermekek vannak, ott azért érdemes arra odafigyelni, hogy a huzat sötétebb tónusú legyen, így kevésbé fognak rajta látszani az esetleges foltok. Más a helyzet, ha irodaház étkezőjébe, panzió reggeliztetőjébe vagy egy étterembe, bárba keresünk étkezőszéket. Az emberek itt kevesebb időt töltenek, viszont sokkal többen látogatják a helyet.

Ezért fontos, hogy könnyen tisztítható, lehetőleg hosszú távon tartós darabokat válasszunk. A textilbőr és a műanyag étkezőszék is egyaránt megfelelő választás lehet. Előbbi inkább elegáns hatást kelt, így, ha a helyet bőrgarnitúrák egészítik ki az előtérben, a kettő együtt jó összhatást kelt. A műanyag a vidám színeivel inkább fiatalos lendületű. Beülős helyekre alkalmasabb, ahol a légkör eleve oldottabb, és a berendezés többi része sem az eleganciát sugallja. De legyünk bátrak a választásban, a kínálat hatalmas, és csak a fantáziánk szab határt.