A műfű a kertben és egyéb helyeken

Sok őrültséget láthatunk ma már a lakberendezésben. De mi az, amitől egy otthon szép és otthonos lesz? Mitől lesz lakható egy ház? Sok dologtól függ ez és ideális receptet aligha lehetne írni, már olyat, ami mindenkinek tetszeni fog.

Egy gondolat azonban mégis megfogalmazódik az ember fejében, ami talán univerzális is lehet: a természetet kisebb-nagyobb mértékben mindenki szereti és valamilyen formában szeretné otthona részévé is tenni.

Bár az emberiség úgy volt vele az utóbbi pár száz évben, hogy fittyet hány a természetre és száműzi otthonából, de végül mégis csak visszaengedték valamilyen formában ezeket a természetes, vagy legalább annak látszó, abból merítkező elemeket. Példának okáért ki ne vágyna a kertjében egy szép zöld gyepre? De mennyivel egyszerűbb és praktikusabb megoldás a szép zöld műfű? S bármilyen meglepő is, a mű gyeptégla még a ház belső tereiben is jól mutat.

A műfű ugyanis bár hamisított, de annál élethűbb. Nincs gond rá, se locsolni, de nyírni, se gondozni nem kell, csak gyönyörködni benne. Ma már az erkélyen, beltéren (földön és a falon is), extrém esetekben teljes helyiségek és használati eszközök befedésére is használják, sőt van, aki a borostyán helyett még a ház homlokzati részét is műfűvel borítja.

A műfű lényegében tompítja a modern építésű házak rideg kinézetét, kellemes hatást tud elérni azáltal a lakókban, hogy természetesség friss leheletét hozza a lakásba úgy, hogy közben nem természetes, nem kell vele foglalkozni, csak gyönyörködni benne.