A műanyag ablak tisztításnál mit szabad és mit nem szabad

Van egy helyes és rossz módszer mindenféle cselekvésben és ez így van a műanyag ablak tisztításában is. Íme néhány nem túl nyilvánvaló tipp, amelyek segíthetnek abban, hogy a nyílászárók tisztítása biztonságosabb, hatékonyabb és még egyszerűbb legyen.

Akár tavasszal, akár ősszel szereti mosni az ablakokat, ez a tökéletes alkalom arra, hogy megvizsgálja azokat a problémákat, amelyek további problémákhoz vezethetnek. A tisztítás megkezdése előtt ellenőrizze az összes ablakot, hogy nincs-e laza vagy üres eleme, és keressen látható repedéseket vagy csíkokat az ablaküvegen belül. Ha bármilyen problémája van a műanyag ablakban, bölcs dolog minél hamarabb megjavítani.

Mi az, amit érdemes tenni?

Kezdje megfelelően. Mielőtt tisztítaná a műanyag ablak üvegét, óvatosan öblítse le a keretet és az ablakot, majd mossa le enyhe szappannal és vízzel, ecettel vagy babasamponnal, kezdve a tetejétől, és tiszta puha ruhával, szivaccsal vagy puha sörtéjű ecsettel. Ha elkészült, mindenképpen öblítse le.

Jó alapanyagok. Az üveg tisztításához próbáljon ki egy rész fehér ecetet 2 rész vízbe szórófejes palackban, vagy ha a szappanosabb illatot kedveli, akkor használjon kifejezetten üveghez készült tisztítószert.

Mi a helyzet a régi újságpapír trükkel? Gyakran a tisztítószerek nem maradnak elég ideig a műanyag ablak felületén, hogy lágyítsák ezeket a lerakódásokat. Ha Ön perfekcionista, próbálja ki az újság- és ecetes trükköt, amely a szennyeződéseket és olajokat képes eltávolítani az üveg károsítása nélkül.

Mi az amit nem érdemes tenni?

Ne használjon káros oldószereket. Ne használjon oldószereket tartalmazó tisztítószereket, például zsíreltávolítót, klórfehérítőt, erős szappanokat és szerves oldószereket tartalmazó tisztítószereket, mert ezek károsíthatják a felületeket és sárgulhatnak a fehér kereteken.

Ne használjon csiszolóanyagokat. Ne használjon csiszolóanyagokat tartalmazó tisztítószereket, például finom homokot vagy kádas tisztítószereket, ezek károsíthatják az üveg- és műanyagfelületeket.

Ne használjon fém szerszámot, borotvapengét, acélgyapotot vagy más éles tárgyat. Húsz évvel ezelőtt a borotvapengék ideálisak lettek volna az ablakon levő szennyeződések eltávolítására. De a mai műanyag ablakok nagyon különbözőek, az üvegek kemény vegyszerekkel és árnyalatokkal lehetnek bevonva, amelyek bár nagyon tartósak a rendszeres tisztítás során, károsodhatnak vagy karcolódhatnak a fém eszközök miatt.