Műfű: gyors és praktikus megoldás a kertben!

A kert füvesítése igencsak nehéz és embert próbáló folyamat. Bár sokak inkább küzdenek a magok elvetésével és gondozásával, jóval praktikusabb megoldás a műpázsit. A műfű optimális választás azok számára, akik gyors és hosszú távú megoldást szeretnének.

A műgyep egy fű hatást keltő szőnyeg vagy lap. Olyan helyekre szokták elsősorban javasolni, ahol a talaj minősége miatt nem vagy csak nagyon nehezen tud nőni igazi fű. Éppen ezért a piacon találhatunk kültéri és beltéri változatot is. A két típus rendkívül hasonló, azonban a beltéri műfű nem bírja az időjárás viszontagságait, ezért semmiképpen sem javasolják kertekbe. A beltéri alkalmas erkélyek, fedett teraszok borítására és hangulatok dekorációk készítésére.

A kültéri műfű lerakása rendkívül egyszerű és gyors, az eredmény pedig tartós. Nem kell tartani, hogy a fű besárgul vagy elveszti a színét, mert olyan technológiával készül, ami ezektől a kültéri hatásoktól megóvja. A telepítése mindössze pár lépést tartalmaz.

  1. Terület előkészítése: egyenetlenségek eldolgozása, majd kb egy 10 cm-es alapréteg lerakása. Ez fogja biztosítani, hogy a műfű egyenletes talajon legyen és hatékonyan tudjon működni (pl. ne alakuljanak ki tócsák a felületén). Erre a rétegre jön egy geotextil réteg is.
  2. Most jöhet a szabása. Ehhez a művelethez érdemes sniccert használni, illetve ügyelni kell, hogy vágjuk és ne reszeljük az anyagot. Lehetőleg a műpázsit szőnyeg hátulját vágjuk, így el tudjuk kerülni a szakadásokat, jobban tudjuk irányítani a vágást. Ez után már csak fel kell helyezni a ragasztót és óvatosan, de határozottan a helyére rakni.

Ezeket a lépéseket betartva gyorsan lehet szép kertünk, a műgyep segítségével!