Miből állnak a műfű árak?

A műfű árak mérlegelése során fontos figyelembe venni, hogy milyen kategóriákba sorolhatjuk lehetőségeinket. Egyfelől adott, hogy nagyon széles lett a műfüvek választéka a piacon.

Választhatunk rövid vagy hosszú szálút, sűrűbb vagy ritkább szálsűrűségűt, selymes vagy érdesebb felületűt, gyerekbarát vagy kutyabarát kivitelezésűt, tűzálló vagy akár antibakteriális felületűt, és a sort még lehetne folytatni. A lényeg, hogy szinte bármilyen igényt ki tudnak szolgálni a műfüvek, ami csak felmerülhet velük kapcsolatban. Ez pedig az első szempont, ami kihatással lesz a műfüvek árára.

További szempontot jelent a műfű árak tekintetében a telepítés költsége. Ezen lehet spórolni azáltal, ha mi magunk végezzük el otthonunk kertjében vagy teraszán a lerakást, azonban aki biztosra szeretne menni, az szakember segítségét veheti igénybe. A szakemberek természetesen jól ismerik a telepítéssel járó körülményeket, nehézségeket, és azt, hogy milyen helyzetben hogyan kell eljárni. Elő kell készíteni a terepet, helyszíni felméréssel is kell számolni ilyenkor a műfű árakban, továbbá meg is kell szabadulni az eredeti felső fűrétegtől, gyomoktól, gazoktól és csíráktól, amihez lehetséges, hogy konténert is kell rendelni.

Ezek helyébe murvát kell hozni, ez szintén bele fog számítani a műfű árakba. Valamint a geotextil is. A telepítési költségek kalkulálása után még a fenntartás hosszútávú költségeivel is kell számolnunk. Azonban itt jó hír, hogy mivel gondozásmentes a műfű, ennél a szakasznál jön ki a spórolás. Ugyanis hosszútávon már a műfű egy költséghatékonyabb megoldás a valódi gyeppel szemben. Az aktuális műfű árak megtekintéséhez, valamint akciós kínálathoz nézzen körül a grassland.hu oldalán!