Melyek a legjobb napvitorlák a mai piacon?

A kertben kialakított étkezőket érdemes minden esetben árnyékos oldalra tervezni, de mi van akkor, ha egyszerűen nincsenek ilyen pontok a kertünkben?

Az egyik módja a nap elleni védekezésnek egy árnyékmentes kertben az az, ha felszerelünk egy napvitorlát. A napvitorla nem mellesleg nem csak a naptól, hanem az esőtől is védelmet biztosít a számunkra. Fontos azonban olyan vitorla mellett letenni a voksunkat, mely megfelelő minőségű. A Napvitorlaland egy olyan webshop, ahol mindenféle méretekben, formákban és színekben kaphatóak árnyékolók, vízhatlan és nem vízhatlan kiszerelésben egyaránt, sőt, ha nem találja meg valaki a számára megfelelő vitorlát, akkor akár egyedi tervezésre is van lehetőség.

A kültéri napvitorla szövete vízállóra és vízáteresztőre is készíthető, bár a vízhatlan kivitelezés előnyösen hangzik sok szempontból, de lehet, hogy érdemesebb a napvitorla minőségének megőrzése és praktikus okokból is a vízáteresztőt választani. A vízáteresztő napvitorlákban ugyanis nem tud felgyűlni a víz, hiszen folyamatosan át tud szivárogni az anyagon az eső, így ez elsőre lehet, hogy hátrányos tulajdonságnak látszik, de a vitorla tartóssága szempontjából mégis ideálisabb ez a megoldás.

A víz lassabban szivárog át rajta természetesen, mint egy sima szöveten, így van időnk behordani alóla a kerti bútort, vagy az ételeket. A vízhatlan napvitorla ugyanis megtartja az esővizet, de ha nem tud róla lecsorogni, akkor a tartószerkezet meggyengülhet a súly alatt. Amikor tehát rendelünk érdemes ezeket a tényezőket átgondolni.