Fejlesszük készségeinket építőkocka segítségével

Sok felnőtt elmondhatja magáról, hogy idősebb korában is felfedez magán olyan vonásokat, szokásokat, viselkedési mintákat, melyeket gyermekkorából tanult, sajátított el. Sok gyerek nagyon szeret LEGO-zni, teljesen odavan a különféle színes építőkockáért.

Azok a gyerekek, akik szeretnek LEGO-ból és a DUPLO-ból építeni, kisebb szobákat, lakásokat berendezni, a kis embereket rakosgatni, hálószobákat, a konyhát stb. kialakítani idővel nagyobb valószínűséggel válnak majd olyan emberekké, akiknek jó érzéke van a lakberendezéshez.

Sok olyan esetről hallani, hogy a gyerekkori időtöltésekből végül felnőttkori hivatás, vagy hobbi lett. De ha nem is derül ki, hogy valaki őstehetség egy adott területen, akkor is hasznos lehet a finommotorikus képességek fejlesztése miatt, ha a gyermekek kezébe adjuk először az építőkockákat már fiatal korban.

A játékboltok kínálatában számos lehetőség nyílik meg a vásárlók előtt, ha építőkocka után néz, nem csak a LEGO és a DUPLO van, mint opció. Van egy úgynevezett óriás építőkocka, amit a kicsi gyerekeknek szánnak, akik még mindent a szájukba vesznek, lenyelnek, megrágnak. Számukra ez a legbiztonságosabb megoldás. Nagyobbak számára vannak más nehezebb és aprólékosabb játékok is, melyekkel még stabilabb építményeket lehet felhúzni. A legidősebbeknek pedig már tényleg ott van a LEGO és egyéb hasonló gyártmányok, amiből annyira sokféle szett kapható már, hogy tényleg bárki megtalálja a számítását ezek az építőkocka játékok között.