Az árufeltöltés többé nem egy unalmas munkakör

Az árufeltöltésnek rengeteg típusa létezik. Lehetséges, hogy egy kereskedelmi üzletláncban egész mást takar ez a fogalom, mint akár egy szépségápolási termékeket forgalmazó üzlet polcainak világában. Egy biztos: az árufeltöltés egy állandó munkakör, hiszen az áruházak korában élünk.

De nézzük, hogy milyen feladatok is tartoznak pontosan az árufeltöltés kategóriájába (a lista természetesen eltérő lehet az egyes konkrét esetekben). Leggyakoribb feladatok:

– legfontosabb feladat a beérkező áruk átvétele

– a forgalmazott termékek csoportosítása, rendszerezése megadott szempontok szerint

– az árufeltöltés további alapja az áruk polcokra, rekeszekbe rendezése, feltöltése, a tárolóhelyek között az áru átrendezése, mozgatása valamint a fogyóban lévő áru időbeni feltöltése

– raktári rendszerezés

– előfordulhat, hogy az árufeltöltésnek része az üzlet takarítása, polcok tisztán tartása

– dátumok ellenőrzése

– előfordulhat az is, hogy a munkavállaló a vásárlók kiszolgálásában is részt vesz

– továbbá a pénztárgép használata is a feladatok között szerepelhet

Elvárások:

Az árufeltöltések körüli munkák elvégzéséhez szükség van néhány tulajdonságra és képességre (azaz „skillekre”), amik közül ezek a leggyakoribbak:

  • vevő-barát hozzáállás és elkötelezettség
  • lelkesedés és dinamizmus
  • önállóság, megbízhatóság, felelősségtudat és becsületes munkavégzés

A fentiek alapján tehát látható, hogy ez a munkakör az egyik legegyszerűbbnek tűnő, mégis szinte a legfontosabb elem a kereskedelem világában. Nagy előnye, hogy általában több műszakban is választható (reggeli, délutános vagy éjszakai műszakokban), és nem igényel magas végzettséget.