Nyugdíjas munka olyan pénzügyi szakemberek számára, akik tovább szeretnének dolgozni

A nyugdíjkorhatár közeledtével válaszút elé kerülhet. Örömmel búcsút mond a több mint 50 órás munkahétnek, de még nem áll készen arra, hogy számviteli és pénzügyi karrierje sikoltozva leálljon. De milyen nyugdíjas munkát érdemes fontolóra venni?

A nyugdíjasok régóta élvezik az idénymunkát, hiszen az egész éves elköteleződés nélkül növeli a jövedelmüket. A nyugdíjas könyvelők számára kézenfekvő módja annak, hogy szezonális munkát szerezzenek, ha beiratkoznak egy adóelőkészítő céghez. Egy számviteli és pénzügyi toborzásra szakosodott tehetségmegoldó ügynökség is segíthet idénymunka megtalálásában, például segíti a szervezeteket az év végi zárásban. De ez a fajta nyugdíjas munka nem csupán idénymunka lehet, hanem akár teljes munkaidőben is lehet végezni.

Míg sok nyugdíjas korú vagy ehhez közel járó számviteli és pénzügyi szakember érdeklődik az új munkalehetőségek iránt, a legtöbben továbbra is teljes munkaidős karriert szeretnének befefutni, nem pedig újat kezdeni. Azok olyan nyugdíjas munkát szeretnének, amely rugalmasságot biztosít, és a tanácsadói pozíciók az egyik lehetőség, amely megfelel ennek az elvárásnak.

Szakmai tudása felbecsülhetetlen értékű erőforrás. Ha nagyszerű kommunikációs készségekkel rendelkezik, és szereti az emberekkel tölteni az idejét, a tanári nyugdíjas munka kiváló lehetőség egy helyi gimnáziumban vagy közösségi főiskolán. Sok intézmény keres oktatókat a virtuális tanulási lehetőségekhez is. Érdemes lehet szakértelmét a virtuális világba is átvinni jól működő online tanulóközösségekbe. Egy ilyen rendszerben minden alkalommal, amikor valaki megnézi a leckét, jutalékot kap. Ez a nyugdíjas munka a passzív jövedelemre épül: egyszer elvégzi a munkát, de minden alkalommal pénzt keres, amikor megnézi valaki a videót.