Miért annyira nyugtató egy minőségi fürdősó?

Miért számít annyira megnyugtatónak az illatos fürdősóval megtöltött meleg kádban való időtöltés lefekvés előtt? Ennek az okait két típussal vizsgáljuk meg közelebbről.

Az első nagyon ismert fürdősó típus az úgynevezett EPSOM vagy ahogy tudományosan ismerik sokan, magnézium-szulfát só. A magnéziumról azt lehet tudni, hogy egy alvást elősegítő ásványi anyag, és rendkívül fontos szerepet játszik az egészségünkben és a jólétünkben. Azonban számos ember nem figyel eléggé arra az étrendje során, hogy kellő mennyiség kerüljön a szervezetébe.

A jó hír azonban az, hogy a tanulmányok alapján a szervezetben növekszik a magnéziumszint az ilyen fürdősóval dúsított fürdőben való fürdés hatására. Mivel a magnézium egy hangulatjavító anyag, amely jó közérzetet és ellazulást eredményez, ezért ideális lefekvés előtt. Egy ilyen fürdősó segít eltávolítani a méreganyagokat a sejtekből, enyhíti az izomfájdalmakat és megtámogatja a szervezetet a káros anyagok eltávolításában.

A másik ismert és népszerű fürdősó a holt-tengeri, amely tenger a legsósabb a világon, és már évszázadok óta célpontja a gyógyászati ​​előnyeit kereső embereknek. Ennek a sónak az összetevői nagyszerűek a bőrnek és az általános egészségnek. A Holt-tengeri fürdősók erősítik a bőrszöveteket, serkentik a vérkeringést és eltávolítják a méreganyagokat. Ennek köszönhetően a bőr hidratáltabb, méregtelenített és puhább lesz. A bőrgyógyászok gyakran ajánlják a bőrbetegségek esetében, mivel képes helyreállítani a bőr természetes pH-egyensúlyát. Ha hozzáadjuk egy esti kádas fürdőhöz, akkor olyan méregtelenítő hatást érünk el, amely hatására készen állhatunk a lefekvésre.