A babakocsi legfontosabb kiegészítője: a babakocsi táska

A babakocsihoz különböző kiegészítőket vásárolhatunk, melyek a hétköznapok során fontosak lehetnek számunkra. Ezek között van olyan, ami mindenki számára alapvetően fontos, de vannak olyanok, amiket egyesek szeretnek használni, másoknak szinte meg se fordul a fejében, hogy a babakocsira tegye.

Például a napernyőt vagy az esernyőt. Ritkább látvány egy babakocsin az ernyő, de olykor előfordul az utcán sétálva egy-egy ilyen is. Ugyanakkor, ami mindenkinek alapvetően fontos, az a babakocsi táska. Ez az úgynevezett pelenkázó táska is egyben, nevéből fakadóan kitalálható, hogy elsősorban a pelenkázáshoz szükséges kellékek lesznek benne.

A pelenkák, a pelenkázó alátét, a törlőkendő csomag, a popsikrém. Ezek az alapvetők, de emellett sokkal több dolgot szoktak a szorgos anyukák belegyömöszölni a babakocsi táskába. Igen, sokszor már tényleg belegyömöszölni, hiszen emellett a táska mellett már sokszor nem hoznak magukkal egy sétára, vagy kisebb kiruccanásra külön táskát. Így a gyerek számára egy váltóruha, zokni, cumisüveg, játék, ital, keksz, vagy más rágcsálni való, esetleg a babatáp lehetnek még benne a babakocsi táskában.

Fontos szempont a babakocsi táska kiválasztásában, hogy kellően széles legyen ahhoz, hogy a kormányra tudjuk akasztani, mert általában nem tervezik az anyukák pluszban cipelni a táskát, bőven elég a babakocsi kormányzása és tolása. Ha babakocsi táska vásárlásánál tartunk, érdemes a mamilla.hu oldalán körbenézni, ahol ezen a téren is többféle választékkal találkozhatunk.