Design-os óvodai udvari játékok napjainkban

A Toy Story 3-ban annyira menő az óvoda, hogy szinte megirigyli az ember a kicsiket, hogy oda járhatnak. Nem is csak az ovi belső elrendezése kelt az emberekben vágyat arra, hogy újra gyerekek legyenek, hanem a 3. részben levő óvodai udvari játékok is olyan pöpecek, hogy szinte magunk előtt látjuk, hogy hogyan nézne ki mindez élőben.

Számomra nagyon szerethető a Toy Story, mert számos fontos üzenetet közvetít a gyerekek felé, többek között mondjuk a játékok tiszteletét, mely csakugyan fontos lenne az óvodai udvari játékokkal szemben. Sokszor tapasztalja az ember azt, hogy szépen felújítanak egy óvodában vagy épp egy iskolában egy udvart, de rövid időn belül leamortizálódik a teljes felszerelés. Nem a szép, jól megszokott udvari környezet vár már minket többé, hanem a roncsolt fajátékok és a kidőlt elemek. Ez probléma, de nem minden esetben a vandál gyerekek az okozói ezeknek a kellemetlenségeknek.

Bár valóban sok gyerek nem törekszik az értékmegőrzésre, de az is igaz, hogy a korábbi években az óvodai udvari játékok nem éppen voltak minőséginek nevezhetőek. Ahogy a közterületi játszótereken levő elemek is, úgy ezek is többnyire fából készültek, mely köztudottan egy sérülékeny anyag, ami mondjuk a víz hatására felpuhul és könnyen törhetővé, rombolhatóvá válik.

Ma már annyi könnyebbsége van az intézményeknek, amikor új óvodai udvari játékok beépítésén gondolkodnak, hogy például a Faberland is olyan minőségi alapanyagokból készíti a kerti játékokat, hogy azok sokkal nehezebben amortizálódnak le a természeti hatásokra, még kevésbé lehet őket huncut kis kezek által tönkretenni.